QUÈ ÉS EL C2?
El C2 és el certificat que acredita el nivell superior de català. Es tracta d'una prova de competència lingüística de nivell superior, que es comença a administrar l’any 2014. Es correspon amb el sisè nivell en l’escala del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d’Europa.
D’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües, els certificats de coneixement de llengua es classifiquen en sis nivells:

Competències requerides:
En aquesta prova se’t requeriran les competències pròpies del nivell C2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües. Has de demostrar que pots:
-
Entendre textos complexos, manipular-los, resumir-ne la informació i, alhora, transferir-los i integrar-los coherentment a un nou tipus de text, tant oral com escrit.
-
Argumentar i mostrar l’acord o el desacord amb una tesi justificada, i presentar arguments sòlids amb un estil adequat al context, als destinataris i a la funció comunicativa.
-
Interpretar la informació de manera crítica amb un grau d’implicació adequat.
-
Exposar, demostrar, il·lustrar, argumentar de manera fonamentada i amb persuasió.
-
Emprar correctament i adequada combinacions lèxiques pròpies del discurs acadèmic i marcadors del discurs, col·locacions, extensions de significat i usos figurats i usos idiomàtics i locucions.
-
Generar arguments sense contradiccions ni informacions supèrflues o innecessàries.
-
Produir textos orals i escrits en contextos compromesos, delicats o exigents, assumint els riscos d’una actuació crítica o de denúncia, utilitzant un llenguatge respectuós.
-
Comunicar-se en un registre formal i amb els trets característics de la varietat estàndard: bon ús dels elements de cohesió i coherència, repertori lingüístic ampli, claredat, fluïdesa, correcció lingüística, control del vocabulari i precisió.

ON ACREDITAR-LO?
1
SECRETARIA POLÍTICA LINGÜÍSTICA:
La Secretaria de Política Lingüística ha desenvolupat una nova prova de competència lingüística de nivell superior, que es comença a administrar l’any 2014. Es correspon amb el sisè nivell en l’escala del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d’Europa.
2
COMISSIÓ INTERUNIVERSITÀRIA DE FORMACIÓ I ACREDITACIÓ LINGÜÍSTIQUES DE CATALUNYA
El CLUC (Certificat de Llengües de les Universitats Catalanes) és la marca que agrupa els diferents certificats de domini de llengües que expedeixen els serveis lingüístics de les universitats catalanes que compleixen uns certs requisits, d’acord amb les directrius aprovades pel Consell Interuniversitari de Catalunya.​
Les universitats ofereixen formació de llengua catalana i fan les convocatòries dels exàmens. Cal informar-se a cada universitat de la formació i dels exàmens que es duen a terme, ja que les universitats que imparteixen formació fixen les condicions d’accés als exàmens. Algunes de les universitats que ofereixen formació són:
​
3
CONSORCI PER LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA
Els cursos generals del CPNL estan dissenyats a partir dels programes de llengua catalana de la Secretaria de Política Lingüística (SPL) de la Generalitat de Catalunya. S'ofereixen de manera presencial o en línia. L'enfocament metodològic dels cursos s'orienta a l'adquisició de la competència comunicativa i el treball per tasques. Es plantegen reptes als aprenents que han d'aconseguir amb el suport i l'acompanyament del professor.
​
Els programes segueixen els nivells establerts en el Marc europeu comú de referència per a les llengües: aprendre, ensenyar, avaluar i estan relacionats amb els certificats de llengua de la Direcció General de Política Lingüística.
Ara pots dirigir-te als apartats de pràctica i recursos per accedir a les eines d'estudi...
Clica aquí per saber en què consisteix la prova de la SLP i accedir als models
Clica aquí per conèixer tots els materials que et poden ser útils per la preparació
​